Jump to content
Cover for De levande och de andra
Isbn: 978-91-6423-562-6
Publisher: Piratförlaget
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2024
Narrator: Kristofer Kamiyasu
Length: 10 hours 10 minutes

Audiobook

De levande och de andra

”Dükler har skrivit en stämningsfull och bitvis kuslig roman i en vackert gestaltad skärgårdsmiljö så rik på dramatiskt stoff att det aldrig blir tråkigt. De levande och de andra är ett piggt inslag i den svenska spänningslitteraturen och en debutroman som lovar gott. ' Betyg: 4, Mycket bra” Bibliotekstjänst

Den store skulptören Paul Thydeus är spårlöst försvunnen från sin ö, troligtvis drunknad.

Sommaren 1991, ett år efter försvinnandet, reser hans son och sonens dotter ut till ön för att göra upp om arvet med resten av släkten. Men platsen visar sig ruva på hemligheter. Som de besynnerliga ljudinspelningar Paul lämnat efter sig, röster som sägs komma från en annan dimension.

En känsla uppstår av att man inte är ensamma på ön. Något rör sig ute i terrängen, verkar iaktta dem. Dessutom är det som att hela ön ändrar karaktär, byter skepnad, och sluter sig.

De levande och de andra a r en psykologisk thriller om saknad och svek, svartsjuka och syskonrivalitet, begravda känslor och uppståndna skepnader.  

Hannes Dükler har en mångårig bakgrund som journalist inom press och tv. Han har tidigare skrivit true crime-historien På osannolika skäl.

De levande och de andra är hans skönlitterära debut.  


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone