Jump to content
Cover for Nu ska vi sjunga
Isbn: 978-91-8063-922-4
Publisher: Modernista
Category:
6-9 years Art, music, theatre, film
Accessible since: January 2024

E-book

Nu ska vi sjunga

En av de mest klassiska svenska sångböckerna i påkostad nyutgåva

Nu ska vi sjunga är en av de mest klassiska och älskade svenska sångböckerna. Första utgåvan kom ut redan 1943 på initiativ av Alice Tegnér - som en insats för att främja sångundervisningen i skolan. Sedan dess har visorna sjungits av miljoner svenskar, både hemma och i skolan.
Boken är pedagogiskt uppdelad i teman som julsånger, årstidssånger och lekvisor. Här samlas de bästa barnsångerna ur den svenska visskatten: »Lasse liten«, »Mors lilla Olle«, »Tomtarnas julnatt«, »Majas visa«, »Trollmors vaggsång«, »Videvisan« och många andra.
Nu ska vi sjunga presenteras här i en påkostad presentutgåva, med noter, sångtexter och klassiska illustrationer av Elsa Beskow.

ALICE TEGNÉR [1864-1943] var en svensk kompositör, musiklärare och organist, och betraktas som vår största skapare av barnvisor under första hälften av 1900-talet.

ELSA BESKOW [1874-1953] var en av Sveriges stora barnboksförfattare och illustratörer, inte minst känd för sina sagor om den lilla, lilla gumman och Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone