Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ljus
Isbn: 978-91-2718-479-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Ljus

Det levande ljuset har gått från en nödvändighet i människors vardag till något som istället förhöjer den. Förutom skenet det ger kan ljuset i sig ha olika form och färg – från början var uttrycket ett resultat av materialet som fanns tillgängligt och funktionen som eftersträvades – dagens ljushantverk öppnar upp för kreativt skapande. För Anna Dykhoff är ljusen snarare en process än en slutlig form.

Genom att göra dina egna ljus blir alla färger och former tillgängliga, och resultatet blir något mer än en inredningsdetalj köpt i butik. På vägen får du lära känna ett sinnligt material som kan bära doft och sprida värme, och som när det släcks stelnar i en spontan och oförutsägbar form.

I den här boken presenteras vaxet som material, och förutom att du får lära dig grunderna, att stöpa, gjuta och jobba med bivax, uppmuntras du till att experimentera och kombinera teknikerna. Vax är tacksamt att forma och det finns oändliga möjligheter att skapa något unikt. Av bokens 15-tal projekt är vissa enkla och tar mindre än 10 minuter att färdigställa och andra lite mer avancerade. Förutom att själv kunna utforma dina ljus är det dessutom värdefullt att få kunskap om materialen och vilken påverkan de har, både på din hemmiljö och på klimatet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone