Jump to content
Cover for Flatworld  - Troll och människor
Isbn: 978-91-8077-168-9
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books Fantasy & Sci-Fi For emergent readers
Accessible since: May 2023
Narrator: Måns Westling
Length: 2 hours 8 minutes

Audiobook

Flatworld - Troll och människor

Lägg ner mobilen och läs Flatworld – Ett äventyr som utforskar gränsen mellan spel och verklighet

Flatworld 4 – Troll och människor
Sommarlovet närmar sig. Sven och de andra medlemmarna i Skölden träffas inte längre. Och Sven vill helst bara glömma Flatworld och allt det hemska som hänt där. Han intalar sig att Skölden har besegrat de onda krafterna i spelet och att livet kan bli som vanligt igen. Men snart börjar han ana att någonting är fel. Att de mörka krafterna är tillbaka och kanske redan har honom och de andra i sitt grepp. 
Hjälpen kommer från ett oväntat håll när det sent en kväll knackar på Svens fönsterruta. Nu måste han samla Skölden igen för deras svåraste uppdrag hittills!

 

Flatworld 3 – Vålnaderna på Knektslätten
En kille i sexan har försvunnit. Hela skolan är paralyserad, alla frågar sig vad som har hänt.  
Sven och de andra i Skölden misstänker att försvinnandet har något att göra med Flatworld. Och när de undersöker det hela förstår de att mörka krafter på nytt är i rörelse i spelet. Och att de söker efter ett sätt att ta sig ut i verkligheten ...

Flatworld 2 – Trollmossan på Hede
Det har blivit vinter i Kvarneberg. Sven, Stella och de andra medlemmarna i Skölden hjälps åt att patrullera i Flatworld för att hålla de farliga vampirerna borta. Efter en uppdatering händer märkliga saker i spelet. En mystisk mossa börjar sprida sig på gatorna och en helt ny typ av spelare dyker upp: obehagliga, anonyma figurer som bråkar och sprider dålig stämning. Snart är alla barn taskiga mot varandra både i Flatworld, och i verkligheten. Skölden förstår att en mörk kraft åter har släppts lös, och att den tycks ha något att göra med den växande mossan. De måste ta reda på varifrån den kommer och stoppa den innan den tar över …

Sagt om Trollmossan på Hede

Håkanson lyckas med att skapa en virtuell värld i vilken händelser får konsekvenser i vår verkliga värld.

Nils Ahnland, BTJ

Flatworld 1 – Häxmästaren på Kvarneberg
I Kvarneberg pratar alla om ett nytt spel: Flatworld. Sven lyckas få en inbjudan och älskar det från första stund. En magisk värld öppnar sig, långt bättre än den verkliga. Men saker förändras i Kvarneberg. En del barn försvinner från skolan. Och Sven börjar ana att det på något sätt hänger ihop med Flatworld.
En dag upptäcker Sven en dold funktion i spelet. Han hamnar på Undersidan, en plats befolkad av mystiska varelser som verkar vara farliga på riktigt. Strax efter kommer han i kontakt Skölden, en grupp spelare som försöker ta reda på sanningen om Flatworld. Deras sökande leder dem till Häxmästaren, som tycks ligga bakom de mörka krafterna på Undersidan. Nu är det upp till dem att bryta hans makt över Kvarneberg och rädda alla som har blivit förhäxade av spelet.

Sagt om Häxmästaren på Kvarneberg

Håkansons historia är spännande och fantasifull och med sitt innehåll borde boken kunna locka unga som i vanliga fall kanske hellre spelar än läser. Illustrationerna av Johan Leion är snygga och välgjorda och kompletterar texten på ett förtjänstfullt sätt.

Nils Ahnland, BTJ


Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Böckerna är indelade i sex nivåer. Flatworld ligger på nivå 5 av 6.

 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone