Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skärvor av minnen
Isbn: 978-91-8982-902-2
Förlag: Lavender Lit
Kategori:
Barn & Ungdom Unga vuxna 15+
Tillgänglig sedan: mars 2023

E-bok

Skärvor av minnen

ÅRETS ALMA-PRISTAGARE 2023

De senaste fem åren har Hayley och hennes pappa Andy flyttat runt i USA, utan att någonsin stanna tillräckligt länge på en och samma plats för att Hayley ska hinna rota sig, gå i skolan eller skaffa vänner. Andy är gammal krigsveteran och varje dag försöker han fly minnena av krig, smärta och död som plågat honom ända sedan han återvände från Irak och Afghanistan.

Nu är de tillbaka i staden de en gång kallade sitt hem, för att Hayley ska kunna gå klart skolan. Där möter hon Finn, killen som vägrar låta henne vara i fred och som långsamt bryter igenom de skyddande murar hon byggt upp.

En stark berättelse om en pappa som lider svårt av posttraumatiskt stressyndrom, en ung tjej som försöker bära världen, smärtan och alla hemligheter på sina axlar, och det känslomässiga kaos som det resulterar i.

"Hayleys och Finns historia är en av de bästa." Lotta Olsson, DN

"Hemskt, hjärtskärande och angeläget om vad krig gör med människor. Men också ömsint, varmt och humoristiskt. Hayley är en bekantskap väl värd att göra." Sydsvenskan

"Det är en grym skildring, ärligt realistisk, otäck och hjärtskärande. Som motvikt är kärlekshistorien förtrollande och oemotståndlig. Suverän översättning av Cecilia Falk." BTJ


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone