Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Att trösta ett monster
Isbn: 978-91-2717-059-9
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Att trösta ett monster

Ska vi leka? frågade jag. Men monstret svarade inte, det bara grät och grät.
- Jag ska trösta, sa jag.
- Jag håller om dig tills det går över, sa jag. Men mina små armar nådde inte runt.


Att trösta ett monster är en berättelse om att ta emot någon annans sorg. Det är en berättelse om en liten människa som försöker, och tror sig misslyckas. Men så visar det sig att den stora trösten är någon som stannar kvar även när tårarna aldrig verkar ta slut.


Manusförfattaren Jesper Cederstrand debuterar med en bilderboksberättelse som tränger nära inpå, Clara Dackenberg gestaltar barnets känslor genom varsam färgbehandling och hisnande perspektiv. Med små medel visar upphovsmakarna vad som är viktigt på riktigt i mötet människor emellan.


Jesper Cederstrand tog nyligen examen från Den Norske Filmskolens master i manusförfattande. Han har lång erfarenhet av att skriva för barn på Sveriges Radios Barnradion. Att trösta ett monster är hans första bilderbok.


Clara Dackenberg är barnboksillustratör och konstnär. Hon har nominerats till Augustpriset, Elsa Beskow-plaketten och Runeberg Junior och belönats med Ilon Wiklands stipendium. Hon använder gärna inslag av collage och pappersklipp i sina bilder och har en särskild förkärlek för att skulptera i färskt trä.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone