Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Antikrist & Hammaren talar
Isbn: 978-91-8063-765-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Filosofi
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Antikrist & Hammaren talar

Gud är död och kristendomen förslavar samhället. Friedrich Nietzsche deklarerade Guds död redan i Så talade Zarahustra [1883-1885] och i Antikrist, skriven några år senare, tar han sin filosofi vidare. Han kritiserar kristendomen som ett gift för västerländsk kultur och prästerskapet som dess främsta ondgörare. Det är en systematisk genomgång av religionens brister, med Nietzsches sedvanliga svärta och skärpa.
Antikrist presenteras här tillsammans med Hammaren talar, en samling aforismer på samma tema, båda i översättning av Tage Thiel.

FRIEDRICH NIETZSCHE [1844-1900], född i Rücken vid Lützen, dåvarande Preussen, är en de mest betydelsefulla filosoferna för vår tid, inspirationskälla för en lång rad tänkare inom såväl exempelvis psykoanalys som filosofi. Existentialismen, poststrukturalismen och postmodernismen är inriktningar inom filosofin med starka kopplingar till Nietzsche. Som en av den moderna tyska litteraturens stora prosaister har Nietzsches inflytande varit mycket stort på litteraturen och konsten.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone