Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jack Caffrey 3 och 4: Walking man
Isbn: 978-91-8063-303-1
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Jack Caffrey 3 och 4: Walking man

»Om det är riktig skräck du är ute efter och du kommer att behöva en stark mage så är Mo Hayder rätt kvinna för jobbet.« DAILY MAIL

»Ritual är ett suggestivt utforskande av mötet mellan uråldrig vidskepelse och modern vetenskap, med mängder av rysningar längs vägen.« THE GUARDIAN

»Hud är gripande, komplex och uppslukande. Mo Hayder har en fängslande blick för det mörka.« | THE GUARDIAN


Tre meter under vattenytan i Bristols hamn sluter polisdykaren Flea Marley sina fingrar om en avhuggen människohand. Dagen därpå återfinns även den andra handen - också den amputerad - och omständigheterna tyder på att offret fortfarande var vid liv när händerna avlägsnades.
Kriminalkommissarie Jack Caffery, nyligen inflyttad från London, får i uppdrag att utreda fallet. Sökandet efter offret leder honom och Flea till de mörkaste delarna av Bristol, en undre värld av drogmissbruk och misär där en uråldrig ondska tycks ha vaknat till liv.
När en ung kvinnas ruttnande kropp återfinns nära ett järnvägsspår utanför Bristol antyder såren på hennes handleder självmord. Det är också just så polisen vill ha det: snyggt och prydligt och enkelt att lägga till handlingarna.
Men kriminalkommissarie Jack Caffery tvivlar. Fler synbara självmord dyker upp, alla med kopplingar till Älvgrottorna, ett nästan bottenlöst system av översvämmade gruvor. Caffery börjar ana en skugglik, mystisk varelse, någon som håller sig gömd i mörkret och osedd kan ta sig in i folks hus.
Ritual och Hud är de två första böckerna i Mo Hayders Walking Man-serie, som återser Jack Caffrey som huvudkaraktär. Här samlas de i en volym, i översättning av Anders Bellis.

MO HAYDER [f. 1962] är en brittisk kriminalförfattare. Fågelmannen [Birdman] är den första boken i hennes romanserie om Jack Caffery, som har sålt i över två miljoner exemplar världen över. Mo Hayder har bland annat vunnit de prestigefyllda Edgar Allan Poe- och Barry-priserna, samt två CWA Dagger Awards. Hon är bosatt i Bath i England.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone