Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Greklands moderna historia
Isbn: 978-91-7789-926-6
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Greklands moderna historia

Sedan antikens dagar har Grekland påverkat den västerländska kulturen och är än idag ett land som många har en relation till. Maten, kulturen och klimatet lockar hundratusentals svenska turister varje år, men långt ifrån alla känner till historien som format det grekiska folkets verklighet.

Ända sedan grundandet av den grekiska nationalstaten på 1830-talet har landet präglats av dramatiska konflikter: folkmord, diktaturer, inbördeskrig och militärkupper. Under 1940-talet ockuperades landet av Nazityskland, en ockupation som så småningom skulle övergå i splittring och inbördeskrig. På tvåhundra år har det grekiska folket varit med om det mesta. Parallellt med dramatiken har landet genomgått en mödosam resa till en modern europeisk nation. Samtidigt har arvet från Osmanska riket levt kvar och präglar fortfarande den grekiska mat- och kulturtraditionen.

Journalisten Antonios Antoniadis, med rötter i Grekland, ger i sin nya bok en detaljerad och samtidigt lättillgänglig bild av det moderna Greklands historia – en översikt som är den första i sitt slag på svenska.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone