Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Paradishamn
Isbn: 978-91-7789-535-0
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Ella Schartner
Length: 8 timmar 41 minuter

Ljudbok

Paradishamn

Det är tidigt 1930-tal och i den lilla badorten Mölle står sommaren för dörren. Hotellen trängs längs bergssidan och det pampigaste av dem kröner Kullaberg likt en krona.

Fiskardottern Hilda ser fram emot säsongsarbetet i den vackra hotellmatsalen Paradishamn, men i år blir inget som hon tänkt sig. Ägarnas dotter Ester ska hålla i trådarna och placerar Hilda i den förhatliga bykstugan, långt från de flärdfulla gästerna och den sprittande musiken.

Ester i sin tur är inte heller nöjd med sommaren. Hon saknar sitt kravlösa liv i Köpenhamn och för att stå ut bjuder hon några vänner till hotellet, däribland författaren Carl vars intresse Ester hoppas fånga. Men Carl är uppslukad av sitt skrivprojekt. En dag stöter han på den belästa Hilda i hotellbiblioteket och spelplanen ritas om.

I en virvel av salta bad och festliga middagar spiller konflikten mellan Ester och Hilda snart över i ett drama med allt högre insatser. Bland njutningssökande turister och hårt slitande hotellpersonal ställs allt på sin spets vid de branta klippornas kant.

Paradishamn är en laddad roman om två kvinnoöden som vävs samman en sommar. Med ett vackert och målande språk skildrar Erika Olofsson Liljedahl såväl njutningens sötma som dess bittra eftersmak.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone