Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svart bälte i föräldraskap : att lösa vardagen i npf-familjer
Isbn: 978-91-2717-507-5
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Lotta Borg Skoglund
Length: 8 timmar 35 minuter

Ljudbok

Svart bälte i föräldraskap : att lösa vardagen i npf-familjer

Kanske oroar du dig för att ditt barn har svårt med kompisar? Kanske vill ditt barn inte gå till skolan? Eller sitter bara framför datorn? Kanske är du orolig över att ditt barn inte äter tillräckligt? Eller tvärtom inte verkar vilja sluta äta? Har du fått en nattuggla som aldrig kommer till ro? Har din lilla unge plötsligt blivit tonåring och din oro och era konflikter handlar om alkohol, droger eller riskfyllt sex?

Vardagen med barn kan vara svårnavigerad och i familjer där någon har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (npf) kan det vara extra utmanande. För att hantera tillvaron har många npf-föräldrar hittat strategier och vägar kring situationer de flesta föräldrar kämpar med. Svart bälte i föräldraskap bottnar i deras upplevelser och erfarenheter och ger ett unikt inifrånperspektiv. Föräldrarnas egna tips och förslag kompletteras med sakkunskap, aktuell forskning och evidensbaserade rekommendationer.

Ett av de viktigaste budskapen är att npf-diagnoser och de svårigheter de ofta ger upphov till inte beror på dåligt föräldraskap. Varje familj har sina helt egna, unika förutsättningar utifrån arv och miljö i kombination. Ofta är det just de utmaningar npf i sig medför som gör att det är särskilt svårt att få till rutiner kring mat, sömn, motion och fritidsaktiviteter.

Barn och unga behöver uppmuntran när de försöker göra rätt. De, precis som vuxna, vill att livet ska vara tydligt och logiskt och att man får förklaringar till varför vissa saker händer eller kanske inte händer.

Svart bälte i föräldraskap visar på möjligheter och strategier för att få familjelivet att fungera och är skriven till alla som någon gång känt tvivel eller oro i sitt föräldraskap; oavsett om man har barn med en diagnos eller inte.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone