Jump to content
Cover for Alltid vid din sida
Isbn: 978-91-7789-753-8
Publisher: Historiska media
Category:
Novels
Accessible since: June 2021
Narrator: Eva Röse
Length: 16 hours 54 minutes

Audiobook

Alltid vid din sida

Hösten 1940 rasar tyskarnas bombräder över London, men för Londons societetsfamiljer fortsätter de påkostade balerna. Sjuttonåriga Violet vill undvika ett
frieri från den förmögne men tråkige Edward och smiter iväg till en fest tillsammans med kusinen Romy. Men kvällen slutar med en tragedi som förändrar allt då Romy dödas i ett bombanfall.

När ingen verkar förstå Violets sorg bestämmer hon sig för att radikalt byta riktning på sitt liv. Kvinnorna behövs på hemmafronten och Violet ser sin chans att ta värvning i Women’s Land Army. Hon gör det under falskt namn och hamnar på lantgodset Winterbourne. Violet får uppleva kamratskap och känslan av att stå på egna ben. Men att dölja sin verkliga identitet visar sig vara svårare än hon hade trott. Och när hon avslöjar att allt inte är som det verkar på godset ställs hon inför ett svårt val.

Över sextio år senare försöker den unga journalisten Frankie närma sig sin mormor Violet. Vad var det som hände på Winterbourne? Och varför har Violet i alla år tigit om sin tid i Women’s Land Army? Frankies efterforskningar leder henne till avslöjanden om missförhållanden, mod och kärlek mot alla odds.

Alltid vid din sida är en engagerande berättelse om vänskap och hemligheter i andra världskrigets skugga.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone