Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kattvännen
Isbn: 978-91-7226-253-9
Förlag: Bokförlaget Opal
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: februari 2021
Uppläsare: Victor Morell
Length: 3 timmar 14 minuter

Ljudbok

Kattvännen

Lo tvingas flytta till Töre mot sin vilja och blir först lite skadeglad när mamma och mammans sambo Sam får problem. De ska nämligen starta ett pensionat i den nyss nerlagda skolan vilket inte uppskattas av byborna. Men så händer allt mer konstiga saker, duschvattnet blir smutsigt och geggigt, det dyker upp katter på gästernas bilar och brödet är förgiftat. Med hjälp av den mystiska granngubben Ove, som bor med alldeles för många katter, får Lo veta att de inte bara är människor som är emot pensionatet. I skogen finns väsen som levt i Töre i hundratals år och de är arga över att utbölingar tagit över skolan. Allt blir värre när Ove får skulden för olyckorna och riskerar bli av med katterna. Kan Lo rädda både pensionatet och katterna?    

Kattvännen är rikt illustrerad av Lina Blixt som är mästare på att skapa bilder fulla av mystik. Det är en bok som både passar för högläsning och för att läsas själv av den lite mer läsvana. 

Malin Eriksson Sjögärd har skrivit flera uppmärksammade böcker. De handlar ofta om relationer och känslor och utspelar sig inte sällan på landsbygden. 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone