Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Få familjen att funka : Tydliggörande pedagogik i vardagen
Isbn: 978-91-2782-916-9
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: februari 2021
Uppläsare: David Edfelt
Length: 4 timmar 21 minuter

Ljudbok

Få familjen att funka : Tydliggörande pedagogik i vardagen

Alla barn misslyckas ibland med att sitta stilla och koncentrera sig, klara av nya situationer, kontrollera sina impulser eller förstå vad andra tänker och känner. Men vissa barn misslyckas gång på gång, trots att de försöker och vill. Inte sällan slutar det i skrik och gråt eller med att barnet drar sig undan. Som förälder gör det ont att se sitt barn kämpa. Det är vårt ansvar som vuxna att ge barnet stöd men hur gör vi det på bästa sätt?

Få familjen att funka är en praktisk handbok som visar hur du kan underlätta för ditt barn eller din tonåring i vardagen hemma. En viktig nyckel är att hjälpa barnet att förstå vad som ska hända, hur, när, var och varför. Författarna David Edfelt, Anna Sjölund, Cajsa Jahn och Malin Reuterswärd ger exempel på hur tillvaron kan visualiseras med exempelvis veckoscheman, checklistor och tydliga steg-för-steg-instruktioner.

Få familjen att funka visar hur du med enkla medel kan göra vardagen mer hanterbar för ditt barn och ge barnet chansen att lyckas i fler situationer. Boken bygger på den tydliggörande pedagogikens välbeprövade och forskningsbaserade tekniker och förhållningssätt. Den vänder sig till dig som är förälder eller nära anhörig till ett barn eller tonåring som oftare än andra krockar med tillvaron.

Sagt om boken:

"En räddning i vardagspusslet! Barn behöver rutiner och den här boken hjälper oss att skapa dem. Barn behöver också kunna förutse vardagen och känna sig delaktiga i planeringen. Denna bok ger handfasta tips på hur man kan förbereda sina barn på vad som ska hända, och på hur man förklarar saker de inte förstår, involverar dem och minskar konflikterna. Jag rekommenderar boken till alla föräldrar."
LOVISA WALLIN, tvåbarnsmamma och influencer (@lojsanwallin)

"Stressen och maktlösheten när man som förälder inte vet vad man ska ta sig till för att få vardagen att gå ihop kan emellanåt bli nästintill övermäktig. Denna bok fyller mig som mamma till två barn med diagnoser med tacksamhet. Boken serverar en fantastisk verktygslåda helt enkelt, genom att på ett lättillgängligt sätt varva konkreta tips och råd, fakta och förklaringar med metoder och exempel. Just därför är detta den mest ultimata »måste-ha-bok« jag läst!"
PETRA BJÖRKMAN, tvåbarnsmamma och grundare av forumet Pusselfamiljen (@pusselfamiljen)


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone