Jump to content
Cover for Stormens utveckling: Att leva i den globala uppvärmningens tid
Isbn: 978-91-7893-470-6
Publisher: Modernista
Category:
Society & Culture Science
Accessible since: November 2020

E-book

Stormens utveckling: Att leva i den globala uppvärmningens tid

»En av världens mest inflytelserika tänkare i frågor om klimat och kapital.« Ola Söderholm

»Nödvändig läsning.« Expressen


Skogar brinner. Glaciärer kollapsar. Haven stiger. Djurarter raderas från planetens yta. Människor flyr från vad som en gång var deras hem. Återstår gör klimatkaos, panik – och organisering. Men ändå råder business as usual.
Andreas Malms Stormens utveckling: Att leva i den globala uppvärmningens tid är en av de senaste årens mest uppmärksammade böcker. Ett brandtal som flytt forskningens anonymitet; som kommit att älskas och studeras av läsare världen över. Malm går till angrepp mot humanismens förhärskande teoribildning om relationen mellan människa, samhälle och natur, liksom mot vårt sätt att leva.
Här tecknas linjen mellan kapitalets vinstintressen och klimatkrisens accelererande effekter. Ett flammande manifest i brytpunkten mellan forskning och aktivism, som tagit världen med storm.

ANDREAS MALM [f. 1977] är lektor i humanekologi vid Lunds universitet, författare och politisk aktivist. De senaste två decennierna har han undersökt och debatterat klimatfrågan, liksom den politiska situationen i Mellanöstern. Till hans tidigare böcker om den globala uppvärmningen och klimathotet hör Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent [2007] och Fossil Capital [2014].

»Andreas Malm knyter vår oförmåga att agera till dagens offentlighet: i en värld där vi tillbringar allt mer tid stirrande ner i våra skärmar blir själva planeten allt mer avlägsen.« Karin Pettersson, Aftonbladet

»Ett mästerverk som fyller ett akut behov.« John Bellamy Foster, Monthly Review


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone