Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När livet svänger : för föräldrar till barn och unga med diabetes
Isbn: 978-91-2782-718-9
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

När livet svänger : för föräldrar till barn och unga med diabetes

En kronisk och livshotande sjukdom som diabetes typ 1 förändrar livet. För all framtid. Vardagen blir full av mätvärden, smärtsamma stick, sömnbrist, oro och svåra beslut.

Diabetes är den vanligaste livshotande sjukdomen hos barn i Sverige, cirka 7 000 barn lever med denna svåra sjukdom idag. För föräldrarna är det en konstant närvarande oro ett ständigt livshot, med vetskap om möjliga komplikationer och förkortad livstid.

När livet svänger handlar om hur det är att leva som förälder till barn med diabetes. Hur kan man ansvara för en sjukdom som måste hanteras dygnet runt och ändå leva ett gott liv? Hur orkar man leva med kronisk stress, där möjligheterna till återhämtning är få? Samtidigt finns det ljuspunkter. Krisen kan falla undan för en ny vardag. Livet innehåller fortsatt diabetes, men diabetes behöver inte ha huvudrollen.

Boken syftar till att dela erfarenheter, att ge underbyggda råd om mental och fysisk hållbarhet samt stimulera till existentiell reflektion. Författarna vill ge värme, omsorg och hopp till slutkörda föräldrar.

Författarna har själva barn med diabetes och kunskap om att hantera svårigheter och främja hållbarhet, då de är psykologer med klinisk erfarenhet av psykiska och fysiska trauman. Båda är vana skribenter och pedagoger.

Isabel Petrini, leg psykolog, mamma till fyra barn varav ett har diabetes. Medförfattare till Krig, tortyr och flykt. Mimmie Willebrand, leg psykolog, professor i medicinsk psykologi. Mamma till tre barn varav två har diabetes.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone