Jump to content
Cover for Påfågeln
Isbn: 978-91-7893-538-3
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2020
Narrator: Lars Winclair
Length: 6 hours 8 minutes

Audiobook

Påfågeln

Ulla Trenters klassiska Harry Friberg-deckare!

Under en het sommarmorgon befinner sig fotografen Harry Friberg på Skansen för att diskutera en annonskampanj och blir där åskådare till något märkligt: TV-idolen Maurice Nordin tar en simtur i sjölejonens bassäng. Fullt påklädd. Månader senare, under en promenad på Djurgården, hamnar Harry på Skansen igen - som nu blivit en brottsplats. En person har hittats död i sjölejonens bassäng.
Nästa mord verkar vara planerat till mitt under den årliga julmarknaden, och Harry och kriminalintendent Vesper Johnson måste kryssa sig fram genom de aningslösa besökarna för att försöka rädda det tilltänkta offret i tid.
Kommer de att hinna? Och vilken roll kan en påfågel och dess mönster tänkas spela för lösningen på denna mordgåta?

ULLA TRENTER [1936-2010] är en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och hon var verksam som översättare. Förutom Påfågeln finns nu även Kungens lilla piga och Odjuret som ljudböcker, som en del av Modernistas nyutgivning av Ulla Trenters kriminalromaner.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone