Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tosh
Isbn: 978-91-7697-268-7
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: januari 2020
Uppläsare: Björn Löfgren
Length: 17 timmar 6 minuter

Ljudbok

Tosh

I ett grönskande Sahara där drottningen regerar enväldigt lever Tosh och hans bror Kueso ett bekymmerslöst liv bland den högsta adeln. Men den som lever högt har långt att falla. Kueso blir anklagad för ett brott han inte begått och döms till döden. I det politiska efterspelet förvisas Tosh från sitt hemland. Under sin vandring kommer han i kontakt med flera olika folk och deras seder. Han får slavar att resa sig mot sina grymma herrar och ser människor krossas av naturens krafter. När han äntligen återvänder hem gör han det inkognito. Han har fortfarande fiender i drottningens närhet och måste arbeta sig upp genom samhällets många skikt innan han kan möta sin familj igen.

Det här är en episk skildring av en alternativ förhistoria som utspelar sig i Sahara för 20 000 år sedan av en av Sveriges största science fiction-författare.

KG Johansson har skrivit över tjugo romaner och nästan lika många ungdomsböcker samt gett ut ett sextiotal läroböcker i musik. Han har vunnit romanpriset Spektakulärt tre gånger, bland annat förSamvetsmakarenochGoogolplex. 2005 blev han Sveriges första professor i rockmusik.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone