Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sherlock Bones och jakten på diamanten
Isbn: 978-91-7825-509-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Sherlock Bones och jakten på diamanten

Plötsligt går larmet på det stora museet. Världens största diamant har spårlöst försvunnit. Vilken tur att det bor en mästerdetektiv på muséet – Sherlock Bones! Han är ett fågelskelett som löser mysterier. Tillsammans med bäste vännen Watts – mer lik en uppstoppad papegoja – kämpar han här mot klockan. För att rädda museet och för att själva slippa hamna i förrådet på livstid måste vännerna lösa fallet. "Hej där! Jag är Sherlock Bones. Vem är Sherlock Bones, undrar du? Jag vill inte skryta, men min kompis och medhjälpare Watts säger att jag är den bästa detektiven på hela muséet. Eller hur, Watts? Watts …? Du kanske inte hör Watts? Det beror på att han är en uppstoppad papegoja. Men jag vet alltid vad han tänker. Och just nu tänker han: Kan vi lösa mysteriet med den försvunna diamanten och rädda muséet innan det är för sent?"

Sherlock Bones och jakten på diamanten är ett intensivt roligt och underfundigt serieäventyr. Svartvita illustrationer och träffsäker dialog skapar spänning och stämning i denna originella berättelse där bilderna ibland berättar lite mer än vad som sägs i texten. Det gör boken perfekt för de som gärna läser bilder.

Renée Treml flyttade till Australien för mer än tio år sedan, men är fortfarande fascinerad av det nya hemlandets djur- och naturliv. Hon är inspirerade av naturen och sin bakgrund inom naturvetenskaplig forskning. Platsen för mysteriet är Naturhistoriska museet. Och för den vetgirige finns många spännande djurarter att upptäcka i museets utställning. Renèe Treml är redan på gång med att skriva en ny bok om den modige Sherlock Bones.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone