Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vittran
Isbn: 978-91-2715-648-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: november 2019
Uppläsare: Helena Lindegren
Length: 3 timmar 21 minuter

Ljudbok

Vittran

Den här boken är jättebra! En bok som alla måste läsa

Kamratposten

Annalena Hedman och illustratören Sofia Falkenhem vet verkligen hur en historia ska berättas så att alla Sveriges 9-13-åringar bara vill läsa och lyssna mer och mer och mer. Och mer.

Västerbottenkuriren

Nominerad till Barnradions bokpris 2019!


Hannes och Emil går ut i skogen och möts av en överraskning. I en glänta träffar de Sveriges mest kända fotbollsspelare genom tiderna: Herman Manieri. Efter VM-finalen mot Tyskland där Herman fick hjärnsläpp och slog in ett självmål, gömmer han sig nu i en Västerbottnisk skog. Där har han byggt sig några kojor och gömmer sig från press och besvikna fans.

Snart är hela byn engagerad i Hermans hemlighet. Bente som är veterinär syr ihop ett sår, för i byn finns doktorn bara en dag i veckan. Aruba ger honom tre höns och Mimmi och Henry kommer förbi med en gitarr så att han har något roligt att göra. Hembygdsföreningen lär honom att fläta korgar. Men det är något som håller Herman vaken om nätterna, något som sjunger i skogen.

Kanske är det sant det som Eivor säger, att där två vatten möts händer magiska grejer. Och när en dubbel regnbåge går ner i skogen där bäcken möter älven bestämmer sig Hannes, Emil och Herman för att undersöka saken närmare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone