Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Damen med bysten
Isbn: 978-91-7835-249-4
Förlag: Bokfabriken
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2019

E-bok

Damen med bysten

I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.      

En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.  

När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran. 

I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.      

Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus. Följ med in i en varm och humoristisk berättelse i sann Karin Brunk Holmqvist-anda!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone