Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tjoho, nu är det jul!
Isbn: 978-91-2970-307-8
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: januari 2019

E-bok

Tjoho, nu är det jul!

Raben & Sjögren fullföljer traditionen - Tjoho, nu är det jul! är en stor, fin adventsbok, som kan läsas under hela december! Ulf Nilsson, en av landets främsta barnboksförfattare, är på överdådigt berättarhumör och Emma Adbåge har överträffat sig själv med träffsäkra karaktärer och miljöer.

I 24 kapitel får vi följa huvudpersonerna: grisen Ruffe och katten Kss-kss - dessutom ett par möss och så småningom en hel hoper vildsvin Ruffe som alltid bott på en bondgård har hört rykten om att julen närmar sig. Det bästa man kan göra som gris, sägs det, är att nu fly ut i skogen. Det gör Ruffe. Men vari det otrevliga med julen består i, det vet han inte ...

Vilken tur att han träffar på katten Kss-kss som kan det där med överlevnad. Tillsammans hittar de ett övergivet torp i skogen och bestämmer sig för att flytta in. I torpet (som en gång ägdes av gubben Lundström) bor redan mössen Andersson och Pettersson, så det gäller att katt och möss håller sams ... Djuren har alla goda minnen av människor. Nu blir målet är att ställa torpet i ordning och skapa en överdådig jul. Ja, stugan blir allt trivsammare, överlevnaden fixas med fantasi, och djuren utgör ett suveränt jobbarteam. På självaste Luciadagen dyker en som det tycks hotfull gäst upp, en stor, gruffande vildsvinsfru! Men Ruffe blir blixtkär och ger henne namnet Vilda! Hon är orädd och nyfiken på pepparkaksbak och julsånger, och med Vilda kommer också hennes vuxna barn, deras småkultingar och pyttegrisar.

Tjoho, nu är det jul! är en brokig och kul julsaga samtidigt stämningsfull och tänkvärd! Bilderna är helt ljuvliga och fångar på kornet de olika karaktärerna. Berättelsen bjuder på kluriga överraskningar, dråpliga situationer och spänning i form av t.ex. ett hot från civilisationen. Luckor öppnas! Och mitt i allt det komiska, varma, glada och härligt juliga finns funderingar om döden, om vad det är att vara en tänkande varelse och om vad man kan skapa och uppnå tillsammans.




Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone