Jump to content
Cover for Blodsvänner 3 - Bortförda
Isbn: 978-91-3220-142-4
Publisher: B Wahlströms
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: March 2018

E-book

Blodsvänner 3 - Bortförda

På barnhemmet där Disa bor finns en flicka som heter Edit, som lider av epilepsi. När hon mot sin vilja förs till sjukhus för att genomgå en operation bestämmer sig Disa och hennes vänner Albin och Ville för att hjälpa Edit att rymma. Rymningen går inte som de tänkt sig och som straff skickas Disa till Rasbiologiska institutet för att undersökas. Eftersom hon är av resandefolket vill forskarna fotografera henne och mäta hennes huvud. Som om inte det vore nog beslutar den onda Mickel Falsum att skicka iväg Disa till en institution. 

För att undvika institutionen reser Disa och Albin iväg till en gård för att arbeta över sommaren. På gården bor unga, sjuka kvinnor och snabbt inser vännerna att det är något som inte står rätt till. Varför beter sig föreståndarinnan så märkligt? Och vad händer med barnen som föds där, varför får vissa stanna kvar medan andra försvinner? 

Bortförda är en spännande skildring av 30-talets Sverige som väcker högst aktuella frågor om alla människors lika värde.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone