Jump to content
Cover for Den danska älskarinnan
Isbn: 978-91-7697-456-8
Publisher: Hoi Audio
Category:
Novels
Accessible since: December 2017
Narrator: Christoffer Svensson
Length: 8 hours 30 minutes

Audiobook

Den danska älskarinnan

Tjänstemannen Erik Hammarström som är skild sedan några år, tar efter pappans dramatiska död över föräldragården Källetorp. Han hyr ut torpet på gården till en familj från Köpenhamn, vilket blir inledningen på en dramatisk sommar där kärlek och otrohet bryter nya fåror i de steniga smålandsåkrarna. Vi får följa passion och dramatik med starka personligheter från vitt skilda miljöer som driver den spännande historien framåt mot oväntade upplösningar.

Den danska älskarinnan är en relationsroman där lantbrukarlivet i Småland och det febriga arbetet på en reklambyrå i Köpenhamn tecknar en realistisk bakgrund till en historia där otillåten åtrå kämpar mot samveten. Där också vänskap slår rot och utvecklas på den kargaste av platser. Vi får rika miljöbeskrivningar, fängslande personporträtt och en berättelse om livets ytterkanter. Ytterligheter som berövar oss livet, men som också kan skänka det omätbart stora i tillvaron.

”En fängslande, gripande & stark debut! Betyg 4 av 5” — JENNIES BOKLISTA

”/…/ gott om överraskande vändningar.” — JÖNKÖPINGSPOSTEN

GÖRAN MAGNUSSON är uppvuxen i Malmö, yrkesverksam som agronom, copywriter, journalist och för närvarande bosatt i Lund. Den danska älskarinnan är hans debutroman och den första i serien om lantbrukaren Erik Hammarström. Uppföljaren Storbondens pipa utkom 2018.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone