Jump to content
Cover for Lyssnar din tonåring? : Samtal med förändring som mål
Isbn: 978-91-2782-299-3
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Psychology
Accessible since: October 2017
Narrator: Johanna Hermann Lundberg
Length: 4 hours 27 minutes

Audiobook

Lyssnar din tonåring? : Samtal med förändring som mål

Om tonårstiden är stökig och svår – hur kan man prata med sitt barn?

Lyssnar din tonåring? vänder sig till föräldrar och anhöriga som oroar sig för att kommunikationen med de växande barnen inte är vad den varit. Som ibland tänker: ”Vi som hade en så fin relation, Vad har hänt? Vad gör jag för fel?”, som oroar sig över tanken på att barnen kanske kommer att pröva alkohol, tobak eller droger, som med en klump i magen undrar: ”Hur ska det gå framöver?”

Att komma till tals och att lyssna på varandra är inte det enklaste och det kan behövas hjälp och stöd för att hitta sätt att nå fram. Genom att använda dig av två beprövade metoder MI (motiverande samtal) och CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training) kan du skapa ett bättre samtalsklimat hemma och på sikt åstadkomma förändringar i positiva riktningar både för dig, ditt barn och resten av familjen.

De problem och svårigheter som ofta uppstår inom familjer under barnens tonårstid beskrivs utifrån biologiskt och psykologiskt synsätt. Aktuell hjärnforskning presenteras och många exempel, övningar och konkreta verktyg gör samtalsmetoderna begripliga och användbara. 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone