Jump to content
Cover for En dag med Kar de Mumma
Isbn: 978-91-4623-217-9
Publisher: Wahlström & Widstrand
Category:
Memoirs & Biography Literary studies
Accessible since: June 2017

E-book

En dag med Kar de Mumma

Erik Zetterströms bok En dag med Kar de Mumma gavs ut för första gången 1981, och presenterades då så här:

Signaturen Kar de Mummas borgerliga namn är Erik Zetterström. Kar de Mumma har skrivit sextio böcker. Erik Zetterström debuterar i höst. Du håller just nu hans första bok i handen. Den berättar kärleksfullt och initierat om en dag med Kar de Mumma.

Kar de Mummas dag är inspirerande och fylld av allehanda aktiviteter, vilka ofta ger anledning till tillbakablickar och vitaliserande utflykter i det innehållsrika minnets labyrinter.

Erik Zetterström konstaterar att Kar de Mumma mycket väl skulle förtjäna ett antal omnämnanden i Guinness rekordbok: han har skrivit 50.000 kåserier och har satt upp revyer under sex decennier, från tjugotill slutet av sjuttiotalet. Vem vet, han kanske drabbar nöjesbranschen under åttiotalet också.

Kar de Mumma ger sig tid att flanera och han älskar sin stad. Här möter vi honom inte bara på Östermalm, hans promenader går via Kungsträdgården även till Gamla Stan och Söders höjder. De dagliga utflykterna ger många och rika kontakter med traktens kvarlevande original, vilkas liv och hågkomster i kåseriets lätt förföriska form förmedlas till läsarna.

Någon semester tar han aldrig och erinrar om Albert Engströms svar på frågan "när arbetar professorn?": — Så snart jag har en stund ledig.

Erik Zetterström hävdar att hel del gott bör sägas om Kar de Mumma, men mellan raderna kan man läsa att han inte har det så lätt med denne självupptagne och säregna figur.

En bukett violer till den som länge har stått utmed honom.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone