Jump to content
Cover for Matematik på 30 sekunder : de 50 mest betydelsefulla teorierna inom matematiken var och en förklarad på en halv minut
Isbn: 978-91-7617-705-1
Publisher: Tukan Förlag
Category:
Mathematics & Statistics
Accessible since: May 2017

E-book

Matematik på 30 sekunder : de 50 mest betydelsefulla teorierna inom matematiken var och en förklarad på en halv minut

Fermats stora sats, pi, fibonaccital och Pascals triangel - visst vet du vad det är? Du har säkert hört talas om dem, men kan du underhålla dina middagsgäster med berättelsen om hur Fermats stora sats till slut bevisades? Eller förklara varför det är en värdelös strategi att fördubbla insatsen om du förlorar i roulette?

Matematik på 30 sekunder hjälper dig att få koll på talen genom att koka ner de komplexa matematiska teorierna till två sidor: 300 ord och en bild. Vill du förstå den avgörande skillnaden mellan potenstal och logaritmer eller varför det finns olika nivåer av oändlighet så är det här rätt bok - den tänder en gnista hos alla som inte precis brann för matten i skolan. Boken ger dig en inblick i matematikernas värld och hjälper dig att förstå matematikens grundprinciper. Läs i din egen takt och upptäck att matematiken faktiskt kan vara helt magisk och inte alls obegriplig och trist.

Redaktören Richard Brown är verksam på matematiska institutionen vid Johns Hopkins University i Baltimore, Maryland.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone