Jump to content
Cover for Livet på marken är inte lika lätt
Isbn: 978-91-4623-185-1
Publisher: Wahlström & Widstrand
Category:
Novels
Accessible since: September 2016

E-book

Livet på marken är inte lika lätt

Alla viktiga tankar uppstår i kronan på ett träd. Elinor älskar höga höjder, ju mer svindlande, desto gladare tickar hjärtat på Elinor. När hon är sju år balanserar hon på ett balkongräcke på femte våningen. När hon är fjorton måste brandkåren rycka ut för att plocka ner henne från flickskolans tak. Och när hon är tjugoett möter hon sin första man högst upp i Skagens fyrtorn.

Men livet på marken är inte lika lätt.

Elinors far är lång, blond och principfast. Han påtalar gärna bristen på begåvning hos sin yngsta dotter. Elinors syster Karin är blond som sin pappa, kvicktänkt, hon skall kostas på och bli aktad och framgångsrik. I familjen finns även en mamma, Saga. Ingen är så glad som Saga när solen skiner och hon är nyförälskad. Och ingen lider så intensivt som Saga under perioderna däremellan, då hjärtesåren bara kan läkas med nästan ofattbara mängder mat och sprit.

En dag griper förälskelsen och befrielsen tag i Elinor i form av Zacke, världens fumligaste trollkarl som blir far till hennes två barn. När hon många år senare faller från höjderna, förvirrad, ledsen och vingklippt landar hon rakt i famnen på en man som står på jorden – högrest, blond och intellektuellt begåvad och principfast. Äntligen ett tryggt och jordbundet liv. Men Elinor har inte klättrat färdigt ännu.

Livet på marken är inte lika lätt är en vemodig, underhållande och träffsäker skildring av den originella Elinor och hennes värld.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone