Jump to content
Cover for Vi spanar på skolan
Isbn: 978-91-7577-097-0
Publisher: Idus förlag
Category:
3-6 years Children's books with pictures
Accessible since: May 2015

E-book

Vi spanar på skolan

Sanna är 6 år och går på Stallbackens Förskola. Sanna, Kevin, Linus, Lisa och Meja är en grupp som kallar sig för Lejonen. Till hösten ska de börja i förskoleklass.
Sanna tänker mycket och undrar hur det ska bli. Vem ska bli hennes lärare? Är de äldre barnen i skolan snälla?
En dag säger fröken Lena att barnen ska få gå på spaning i den stora skolan. Spanar gör Lejonen på saker de vill veta mer om. De gör flera besök i skolan under året.
Men snart är sommaren här och då kommer stunden alla väntat på.

?Vi spanar på skolan? har skrivits av Petra Petersson, förskollärare från Eksjö.Petra har arbetat inom förskolan i tjugofem år. Detta är hennes andra bok i serien Barnen på Stallbackens förskola. En bra skolstart föregås av en bra överskolning från förskolan..
Ansvaret för övergången ligger på oss i förskolan enligt vår läroplan Lpfö 98: ?När barnets övergång till de nya verksamheterna närmar sig har förskolan den särskilda uppgiften för att finna former för att avrunda och avsluta förskoleperioden.? samt ?Förskolläraren skall ansvara för att samverkan sker med personalen i förskoleklass, skola och fritidshem för att stödja barnens övergång till dessa verksamheter?.

Jag har länge arbetat med ?spaningar? för att söka svar på barnens frågor, säger Petra. Barnens oro brukar uppstå i samband med att klasslistorna anländer och alla, både i hemmet och förskolan, diskuterar hur hösten kommer att bli.

Men barnen har andra frågor än vi vuxna. Vid varje besök i skolan blir barnen tryggare i den nya miljön. Målet är att den sista tiden på förskolan ska vara rolig, spännande och lärorik. Då måste vi ta itu med barnens oro och övervinna deras rädslor tillsammans med dem.

Boken har illustrerats av Eva Norling som arbetar med teckenspråkstolk inom förskola och grundskola.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone