Jump to content
Cover for 250 milstolpar i matematikens historia från Pythagoras till 57:e dimensionen
Isbn: 978-91-7617-262-9
Publisher: Tukan Förlag
Category:
Mathematics & Statistics
Accessible since: March 2015

E-book

250 milstolpar i matematikens historia från Pythagoras till 57:e dimensionen

Från Pytagoras till den 57:e dimensionen här kommer 250 milstolpar i matematikens historia.

Matematiken är evig. Den fanns långt före oss människor och kommer att leva långt efter att vi försvinner som existenser i universum. Följ med på en svindlande resa genom matematikens historia här på vår jord.

På 528 sidor gås 250 historiska matematiska milstolpar igenom allt illustrerat med fotografier. Bokens författare tar ett brett grepp om matematikens historia och går bortom de matematiska principer och teorier som formulerats av oss människor. Allt presenteras i kronologisk ordning och bokens första avsnitt tar avstamp i en myra som fanns redan för 150 miljoner år sedan Cataglyphis fortis.

Boken riktar sig till en bred publik såväl matematiker som lekmän intresserade av ämnet och ger en översiktlig och inspirerande introduktion till viktiga matematiska idéer och matematiska tänkare. Varje avsnitt tar några minuter att läsa och förutom de självklara kandidaterna som Pytagoras sats, Einsteins E=mc2, Nash-jämvikt och Boolesk algebra, så får man här även läsa om uppfinnaren av miniräknaren, Rubiks kub och tillkomsten av siffran 0.

Funderar du på om det går att vända en sfär ut och in eller undrar du vad en evighet är? Frågar du dig hur det gick till när vi övergav romerska siffror eller vem den första kända matematikern var? Om någon av dessa frågor väcker din nyfikenhet så kommer du att hitta mycket spännande att läsa i denna bok.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone