Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bombmannens testamente
Isbn: 978-91-6423-303-5
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2014
Uppläsare: Lena Ebervall
Length: 14 timmar 40 minuter

Ljudbok

Bombmannens testamente

Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och båt. En alldaglig tjänsteman, närmast småtråkig.

Men så drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Och det blev starten på en räcka händelser som skulle leda till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.

Fast det var inte bara de nitiska och oförlåtande skattmasarna som vände upp och ner på Lars Tingströms liv. Det fanns en kvinna med i spelet också. Hon var hans livs stora kärlek. Och om det inte varit för hennes svek hade kanske ödet gestaltat sig annorlunda för en väldig massa människor.

Lars Tingströms drevs från sitt ordentliga tjänstemannaliv till Kumlabunkern, han blev Bombmannen med hela svenska folket, han var skyldig till flera människors död och han tvingades av omständigheterna rakt in i armarna på en av Sveriges farligaste personer. På Kumla lades grunden till en ödesdiger vänskap som skulle krossa det svenska folkhemmet för gott.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson har skrivit en roman om Lars Tingströms liv, om vad mygel och maktmissbruk kan driva en medborgare till och om hur Tingström för evigt skulle skriva in sig i den svenska kriminalhistorien.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone