Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Första världskriget
Isbn: 978-91-7545-145-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Första världskriget

Modernt översiktsverk av initierad militärhistoriker!

2014 är det hundra år sedan första världskriget bröt ut. Ett krig som på ett avgörande vis påverkade Europas utveckling. Äntligen kommer nu ett svenskt översiktsverk som kunnigt och levande beskriver hela händelseförloppet.

Författaren Marco Smedberg är pansarofficer, redaktör på tidskriften Militär Historia samt författare till flera böcker om krigskonstens utveckling. I Första världskriget skildrar han initierat de krafter som ledde fram till skotten i Sarajevo i juni 1914. Beskrivningar av det militära förloppet blandas med gripande ögonvittnesskildringar som tar oss hela vägen fram till vapenstilleståndet i november 1918.

Under krigsåren utvecklades nya vapensystem som flyg, ubåtar och stridsvagnar vilket påverkade krigföringen. Samtidigt innebar kriget ett stort mänskligt lidande, med ofattbara övergrepp på civila och stora flyktingströmmar som följd. Vid krigsslutet var den gamla världen ett minne blott, och nya stormakter ritade om världskartan.

Marco Smedberg är militärhistoriker, pansarofficer och ledamot av Kungliga krigsvetenskapsakademien. Han är redaktör på tidskriften Militär Historia och har skrivit ett flertal militärhistoriska böcker, däribland Militär ledning (2001) och Vietnamkrigen (2008).


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone