Jump to content
Cover for Att ta sig upp när man är nere; självhjälp vid depressioner
Isbn: 978-91-2713-698-4
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Psychology
Accessible since: February 2014

E-book

Att ta sig upp när man är nere; självhjälp vid depressioner

DEPRESSIONER ÄR VANLIGA, så vanliga att de har kallats för själens förkylningar. Och depressioner kan drabba oss alla, somliga lindrigare och andra allvarligare.

Denna klassiska självhjälpsbok utgår från det kognitiva psykoterapeutiska synsättet, nämligen att det är våra tankar som avgör hur vi mår. Genom att lära oss att styra våra tankar kan vi påverka vår sinnesstämning och ta oss ur depressiva onda cirklar.

Att ta sig upp när man är nere är en praktisk, jordnära bok till hjälp för dem som själva kämpar med depressioner och för dem som professionellt eller privat vill hjälpa deprimerade medmänniskor.

Denna upplaga har uppdaterats med det senaste inom forskningen och kompletterats med ett helt nytt kapitel om mindfulness, medveten närvaro.

 

Susan Tanner och Jillian Ball är båda psykologer med lång erfarenhet av depressionsbehandling. Utöver arbetet på sina egna praktiker bedriver de även forskning och utbildar inom området.

 

Susan Tanner har byggt upp behandlingsprogram för ångeststörningar och depression på ett av Sydneys största universitetssjukhus. Hon har lett kurser i kommunikation, skrivit behandlingsböcker och under visat studenter, läkare och andra inom vården i behandling av ångest och depression.

 

Jillian Ball är doktor i psykologi och föreläser och utbildar i psykiatri på universitetet i New South Wales, Australien. Hon har forskat och publicerats i många tidskrifter och hon har skrivit flera populära självhjälpsböcker.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone