Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den blå rullgardinen
Isbn: 978-91-0013-079-4
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: januari 2013

E-bok

Den blå rullgardinen

Där är den lilla stadsvåningens vita barnkammare med sin underbara ljusblå rullgardin. Angela älskar den rullgardinen. Den är fylld av sagans liv.

När Angela som tolvåring blir föräldralös tas hennes barndom ifrån henne. Den första tiden är full av förvirring och längtan. Men hennes unga, ogifta faster Petra tar sig an henne med en glöd som ingen kan hejda. De bosätter sig på Eka herrgård och mellan de två uppstår en sällsam kärlek. En kärlek som inte är utan syskonlika påfrestningar. Petra kan inte glömma sin stora ungdomskärlek Thomas Meller. Hon vill inte förbli utan kärleken till en man, men nu har hon ju Angela...

Angela och Petra utgör centrum i romansviten Fröknarna von Pahlen. De sju romanerna kritiserades häftigt när de kom ut på 30-talet för angrepp mot familjen och den konventionella sexualmoralen men en del kritiker såg det moderna i Agnes von Krusenstjernas böcker. Känsligt och sensuellt skildrar hon kvinnornas liv, deras förhållande till varandra, till barnen och till män. Som skildrare av den förtärande passionen har Agnes von Krusenstjerna inget motstycke i svensk litteratur. De olika delarna i Von Pahlen-serien är: Den blå rullgardinen I, Kvinnogatan II, Höstens skuggor III, Porten vid Johannes IV, Älskande par V, Bröllop på Ekered VI och Av samma blod VII.

En bättre kännare av kvinnors känsloliv är inte lätt att finna! Länstidningen 1931


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone