Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag och alla andra
Isbn: 978-91-8077-413-0
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2024
Uppläsare: Lo Tamborini
Length: 44 minuter

Ljudbok

Jag och alla andra

En lättläst bok om självkänsla och tonårstid!

Mary är nu 13 år och börjar på högstadiet. Det är mycket som är pinsamt och svårt, som att veta vad man vill och våga gå emot strömmen. Mamma och pappa ställer mer krav på Mary, men ibland behandlar de henne ändå som ett litet barn. De kan vara så himla jobbiga! När man går i sjuan måste man väl få bestämma lite mer över sig själv?

I den här boken berättar Liv Svirsky om känslor som skam och avund. Hon förklarar hur grupptryck fungerar och vad beslutsångest är. Läsaren får lära sig hur viktigt det är att stå upp för sig själv. En perfekt bok för alla nyblivna tonåringar.

Jag och allt det andra är uppdelad i kapitel som inleds med en kort berättelse om Mary. Därefter kommer ett avsnitt med fakta om vad Mary upplever eller känner. Boken kan läsas av vuxna och barn tillsammans som ett underlag för att prata om sådant som det ibland kan vara svårt att sätta ord på.

Liv Svirsky är legitimerad psykolog och psykoterapeut, handledare i kognitiv beteendeterapi och författare. Hon har lång erfarenhet av att arbeta inom barn- och ungdomspsykiatrin. Jag och allt det andra är illustrerad av Mattias Andersson.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone