Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Barbariska Hunden
Isbn: 978-91-7765-037-9
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2017

E-bok

Barbariska Hunden

«Barbariska hunden» är en roman baserad på en sann historia. Amanda som lider av kronisk depression träffar en man för intima möten i Stockholm. Efter ett tag känner hon dock att något är konstigt med mannen, konstiga publiceringar relaterade till hennes privata liv börjar dyka upp i hennes dator. Hon dumpar honom. Mannen visar sig vara en aggressiv psykopat som är involverad i maffians kriminella värld. Han börjar hämnas på kvinnan och utnyttjar maffians resurser för övervakning, spionage och förföljelser. Han tar över hennes dator, telefon och hennes liv. Resurser han använder är enorma i en modern datoriserad värld, han har kontroll över varje minut i hennes liv var hon än befinner sig. Tillsammans med korrumperade instanser stör han hennes kommunikation, nätverket och utövar censur.
När kvinnan vänder sig till polisen för hjälp, kan de inte hjälpa henne. När hon själv börjar sin kamp för att få vara i fred, börjar självmordsrelaterade artiklar dyka upp i hennes dator. TV4 börjar visa program relaterade till hennes liv, Aftonbladet hon dagligen läser online, börjar publicera bilder och artiklar indirekt relaterade till hennes ursprung, status, hennes dagliga sysslor och det hon diskuterar med grannen hemma. Hon är också fysiskt förföljd. Människor och även vissa människor i huset är mutade för att störa hennes tillvaro. Vandalism, hot, dataintrång i myndigheternas system för att försvåra hennes liv, förekommer. När kvinnan flyttar till London för att studera och komma bort ifrån trakasserierna och förföljelser, händer samma sak där.
Hon får inte ens vara i fred under tiden hon är sjukskriven. Trakasserierna blir ännu intensivare, de görs via tv, radio, dator, tidning och vandalism samt förföljelse även när hon kör bil. Hon känner att de vill eliminera henne, samtidigt som hon undrar varför. Hur kan Aftonbladet och TV4 känna henne och veta allt om hennes liv..? Hon har ju aldrig träffat eller pratat med någon av dem. Hon kan inte undvika eller gå förbi, det som inträffar. Många tankar och funderingar tar över hennes kropp och själ.
De gör intrång i flygbolagets, postens, försäkringskassans, arbetsförmedlingens och skolans datasystem samt lägenhetens larmsystem och tvätt¬system. Styr nyckelbrickorna som används för att öppna dörren, manipulerar postförsändelser, stjäl sjukintygen. Hennes liv avslöjas indirekt på sexsajter i tidningen och SVT. De stör hennes släkt, skadar datorn för ett barn, för hennes väninna, även hennes egen dator och telefon. Hennes hemligheter, samt namn på hennes arbetskamrater, barndoms¬kompisar, kusiner i form av falska profiler, dyker upp på sexsajter.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone