Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden
Isbn: 978-91-7337-734-8
Förlag: Brombergs Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: april 2016

E-bok

Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden

Många människor kämpar för att lämna en plats. Det här berättelsen om att kämpa för att stanna kvar. En fängslande och säregen bok om en ung brittisk fårbonde i norra England som blivit ett internationellt fenomen. I en tid som handlar om statusjakt, självförverkligande och karriär skildrar James Rebanks ett sätt att leva som har varit det samma sedan vikingarnas tid.

James Rebanks kommer från en familj av fårfarmare som har levt och arbetat i sex generationer på de gröna fälten i Lake District. Arbetet han utför har varit oförändrat i flera århundraden. På sommaren släpper han ut fåren på de stora hedarna, på hösten samlar han åter in sin flock och skyddar den från vinterns hårda väder. På våren föds lammungarna och fåren görs redo för att återvända till livet på fälten.

Fårbondens dagbok är en modern berättelse från ett forntida landskap och handlar om en djupt rotad anknytning till en plats och ett sätt att leva som för många är bortglömt. Här berättar James Rebanks själv om att som ung man återvända från livet i staden till den gård han alltid vetat att han hör hemma på. Ytterst handlar det om att välja att ihärdigt hålla fast vid sina rötter när världen omkring en förändras.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone