Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Slipsen i Krakow
Isbn: 978-91-0015-141-6
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2015

E-bok

Slipsen i Krakow

Telefonstationen i Pajala, Carnegie Hall i New York, gamla Atlantic på Blasieholmen, exklusiva inrökta Londonklubbar – det är några av platserna i denna bok av Jolo.

Bland de stora händelser som beskrivs märks den ryska nedskjutningen av U2-planet och förgiftningen av ärtsoppan på restaurang Pilen på Bryggargatan. Churchill, president Kennedy och mannen som beskylldes för att vara gift med Belsen-lrma är några av de personer som skymtar. Hjälten vänjer sig tidigt vid att ljuga om sin vardag i Stockholm och vet inte själv om han måste fortsätta med det som journalist. En legendarisk tidningsledare, berömd för sina vredesutbrott, utgör en av huvudpersonerna. Det börjar på bowlingsalonger i Klara och bakom scenen på Gröna Lunds varietéer för att via Kennedys valvaka och idylliska engelska småstäder sluta framför Amalienborg i Köpenhamn: det är en fängslande rundresa man får vara med om.

Jan Olof Olsson har skrivit reseskildringar, porträtterat storstäder, skildrat det första världskriget och skrivit romaner och en äventyrsberättelse. "Slipsen i Krakow" är lite grann en blandning av alla dessa inslag i hans författarskap och en mycket rolig och tänkvärd bok.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone