Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Löftet
Isbn: 978-91-8776-911-5
Förlag: Lava förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

Löftet

Pojken Göran växer upp i Hälsingland som son till en sågverksarbetare. Fadern uppmanar honom att fortsätta i samma fotspår, men Göran vill inte utsätta sig för det hårda och farliga arbetet. Men slita får han när han utauktionerats till en bondgård efter det att modern dör och spriten sätter klorna i fadern.

Löftet utspelar sig från 1920-talet och framåt. Göran är vuxen när andra världskriget bryter ut och han blir soldat under många långa och hårda år. Han anmäler sig som frivillig under Finska vinterkriget och blir spanare bakom ?endens linjer.

Mari Åberg använder sig av den realistiska traditionen på ett ?nstämt sätt. Hon skildrar tidsenligt de yttre miljöer Göran rör sig i men fångar också inlevelsefullt hans inre känslomässiga våndor. Hur ska han bli fri från de skuldkänslor han bär på över ett löfte han inte förmådde infria? Kan han vinna kampen mot spritens sköna men förrädiska glömska?


Löftet är den fristående andra delen i en trilogi som inleddes med Och kvar stod en röd resväska.

”Löftet vill aldrig helt släp-pa taget om dig. Grusade förhoppningar, löften, sorg, kärlek och kamratskap griper tag.”

Daniel Jensen, författare


”Mycket läsvärd roman för den som vill veta mer om en ung mans vedermödor och det bitvis hårda livet under 1930- och 40-talet. Skickligt vävs historien ihop med Mari Åbergs förra roman Och kvar stod en röd resväska.”

Ronnie Lundin, författare

 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone