Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den slutna cirkeln
Isbn: 978-91-7523-214-0
Förlag: HörOpp!
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2013
Uppläsare: Torsten Wahlund
Length: 8 timmar 56 minuter

Ljudbok

Den slutna cirkeln

Jan Villumsen är privatpraktiserande psykiater i Lund. Sista patienten före juluppehållet är författaren Tage Jensen, en god vän som nu lider av en utmattningsdepression med inslag av paranoida tendenser. Han påstår att han är förföljd sedan han skildes från uppdraget att skriva en jubileumsartikel åt dagstidningen i Ängelholm. Nu känner han sig iakttagen och övervakad.

Villumsen är inte intresserad av Jensens historia, men lovar sig själv att bättra sig på det nya året och ta bättre hand om sina patienter. Nu behöver han ledighet och vila. Innan han åker hem ska han bara handla julmat, men han blir tagen för snattare och mystiskt nog har han två burkar dyr kaviar i rockfickan. Villumsen hamnar i ett pinsamt polisförhör där ingen tror honom.

Det blir startskottet till en rad dramatiska händelser som till slut tvingar Jan Villumsen att gå under jorden - han är osäker om han passerat den gräns som hans patienter ofta svischat förbi. Har han helt enkelt blivit paranoid, eller finns det någon rationell förklaring till händelserna som han tycks utsatt för?

Småsaker som lika gärna kan bero på trötthet, som omplacerade registerpärmar, förbyts plötsligt mot lik: Tage Jensen hittas hängd i Villumsens garage. Det som ser ut som självmord är antagligen mord, och Villumsen får trots sitt alibi känslan av någon vill sätta dit honom och att det snabbt gäller att hitta mördaren ...

Den slutna cirkeln utspelar sig på två olika tidsplan, i oktober 1943 och årsskiftet 2002-2003. Under kriget flydde judarna från Danmark till Sverige. Vad hände flyktingarna? Kan människor som kanske flydde med stora summor pengar blivit rånmördade i Sverige? Och vad hände i så fall med pengarna?

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone