Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Älskande par
Isbn: 978-91-0013-084-8
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: mars 2013

E-bok

Älskande par

I von Pahlens villa vid Nynäs strålar släkt och vänner samman för att fira midsommar. Där återförenas Angela med sin barndomsväninna Stanny och anar dennas plågsamma kärlekshemlighet. Också Angelas och Thomas Mellers kärlek slår nu ut i full blom.Besviken på männen och kärleken drömmer däremot Petra om en kvinnogemenskap, om att återvända till Eka.

I de sista delarna av Agnes von Krusenstjernas von Pahlen-serie fortsätter berättelsen om Petra och Angela. Överraskande släktband avslöjas och nya vänskaps- och kärleksrelationer inleds. Älskande par är den femte delen.

De sju romanerna kritiserades häftigt när de kom ut på 30-talet för angrepp mot familjen och den konventionella sexualmoralen. Som skildrare av den förtärande passionen, utifrån den tiden och miljön ur kvinnans perspektiv, har Agnes von Krusenstjerna inget motstycke i svensk litteratur.De olika delarna i Von Pahlen-serien är: Den blå rullgardinen I, Kvinnogatan II, Höstens skuggor III, Porten vid Johannes IV, Älskande par V, Bröllop på Ekered VI och Av samma blod VII.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone