Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Helenas hämnd
Isbn: 978-91-8726-343-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2012

E-bok

Helenas hämnd

Helena av Skövde var en rik och mäktig änka under 1100-talet. Med fast hand styr hon över sina ägor och sin familj, och när hennes älskade dotter misshandlas brutalt av sin man försöker Helena tala honom till rätta. Han vägrar att lyssna och till sist återstår bara en sak. Men klarar Helena att göra detta?

Fjärde delen i den historiska romanserien Släkten baseras på ett verkligt och spännande livsöde, S:t Helena av Skövde. Maria Gustavsdotter, som tar över stafettpinnen efter Catharina Ingelman-Sundberg, har tidigare skrivit flera historiska romaner.

Röster om boken:

"Maria Gustavsdotter är makalös på att ta oss tillbaka i historien. Det finns inte en doft, en syssla, en klädedräkt eller personskildring som rimmar illa. Som läsare sugs man in i miljön och jag blev under läsningen smått förvirrad när jag tittade upp och insåg att jag inte längre befann mig i medeltiden. Och även om jag visste hur Helena av Skövde ändade sitt liv, så är det sanslöst spännande till sista sidan... Historiska Media gjorde ett bra val när de valde Maria Gustavsdotter att skriva den här fjärde, fristående delen av Släkten. I mina ögon seglar hon upp som den främsta av författare till historiska romaner." Bohuslänningen

"Det är skrämmande vad en bok kan förvrida och ställa till det i min vardag. Då och då händer det, det som jag borde vaccinerat mig emot vid det här laget. Jag kan inte släppa boken. Den sitter som fastklistrad vid min kropp eller är det en magnetisk kraft kanske. Hur som helst en sådan bok följer med mig vart jag än går. Den här gången pratar jag om 'Helenas hämnd' av Maria Gustavsdotter utgiven på Historiska Media."
Bloggen Holavedsbrudarna

"Maria Gustavsdotter levandegör denna för mig viljestarka kvinna. Jag känner så mycket för Helena och beundrar mycket de beslut hon tar... Vilka otroligheter Maria Gustavsdotter beskriver."
Bloggen Bokparet

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone